محمدمهدی رحیمی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ری در جمع خبرنگاران با اشاره به کاهش پروندهها طی ۶ ماه نخست سال جاری در دادسرای ری اظهار کرد : ورودی پروندههای دادسرا در ابتدای سال ۱۴۰۳، تعداد ۷۳۷۱ فقره پرونده بود و باوجوداینکه در هر ماه حدود ۳ هزار پرونده ورودی جدید داریم، در پایان شهریورماه تعداد پروندههای موجود در دادسرا به عدد ۶۹۰۸ فقره کاهش یافته است.
وی دررابطهبا ابلاغ الکترونیک پروندهها گفت: سعی کردهایم ابلاغها بهصورت الکترونیک باشد زیرا باعث تسریع در رسیدگیها و کاهش اطاله دادرسی میشود. در ۶ ماه نخست سال جاری، ۷۰۰۸ ابلاغ الکترونیک داشتیم که در حدود ۹۸ درصد پروندهها است.
دادستان ری افزود: پروندههای مسن یعنی پروندههایی که بیش از یک سال از ورودی آنها میگذرد و در دادسرا ثبت شدهاند در ابتدای سال ۶۴۰ فقره بوده که در طی ۶ ماه به تعداد ۳۶۴ فقره پرونده کاهش یافته است.
ایمنسازی محور غنیآباد
رحیمی در رابطهبا بحث حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرائم تصریح کرد: در این حوزه یکی از فعالیتهای دادستانی، تشکیل کمیته آسیبهای اجتماعی بود چراکه آسیبهای اجتماعی، زمینه وقوع جرائم هستند و با تشکیل این کمیته سعی کردیم آسیبهای مهم این شهر را شناسایی و اولویتبندی و با دستوراتی که برای ادارات و سازمانها صادر میکنیم آنها را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه ایمنسازی نقاط حادثهخیز را در این راستا در دستور کار قرار دادیم، ادامه داد: محور مواصلاتی در شرق شهرستان ری از امینآباد به غنیآباد از نقاط حادثهخیزی بود که در این محور شاهد تصادفات منجر به جرح و فوتی بودیم لذا پیگیریهای مکرر برای ایمنسازی انجام شد.
دادستان ری ابراز کرد: یکی از معضلات در این محور تخلیه نخالههای ساختمانی بود که دستورات لازم برای پاکسازی این محور ۳ کیلومتری از نخالهها صادر و گشتهای مشترک شبانه بهمنظور جلوگیری از تخلیه نخالهها انجام شد.
رحیمی بیان کرد: با پیگیریهای دادستانی، پاکسازی نخالهها در محور غنیآباد انجام شد و بحث بعدی تاریکی این محور بود که با پیگیریهای انجام شده پایههای چراغ نیز اخیراً در این محور نصب شد تا روشنایی جاده تأمین شود.
وی اضافه کرد: اصلاح هندسی و تعریض جاده نیز باید توسط دستگاههای متولی در این محور اجرا شود چراکه ناایمن بودن این مسیر تابهحال باعث ایجاد حوادث زیادی برای شهروندان شده است.
دادستان ری عنوان کرد: در بزرگراه شهید رجایی، تقاطع سراه ترانسفو نیز به دلیل تاریکی باعث وقوع تصادفات زیادی میشود لذا ایمنسازی این محور نیز در اولویت قرار دارد و روشنایی آن باید توسط دستگاههای متولی تأمین شود.
رحیمی با اشاره به مشکل تفکیک پسماند در روستاها خاطرنشان کرد: بخشداری ها و دهیاری ها را مکلف کردیم مراکز تفکیک غیرمجاز پسماندها را تعطیل کنند و از اجاره این مراکز به اتباع جلوگیری کنند. یکی از روستاهایی که این معضل را داشت اشرف آباد بود که رفع شد.
آزادی ۲۹۸ زندانی طی ۶ ماه در ری
رحیمی در رابطه با حمایت از زندانیان جرائم غیرعمد بیان کرد: خیران و انجمن حمایت از خانواده زندانیان شهرستان ری در ۶ ماه نخست سال جاری با پرداخت ۱۹۰ میلیارد و ۷۲ میلیون ریال، ۲۹۸ زندانی شامل ۹۹ زندانی زن و ۱۹۹ زندانی مرد را آزاد کردند.
وی گفت: علاوه بر کمک برای آزادی زندانیان، از خانواده های زندانیان نیز حمایت می شود و در این راستا به میزان ۲ میلیارد و ۴۷۸ میلیون ریال سبد کالا به خانواده ها اهدا شده و ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال نیز بابت ودیعه مسکن پرداخت شده است.
دادستان ری با اشاره به فراهم کردن زمینه اشتغالزایی و حرفه آموزی برای خانواده های زندانیان، افزود: کمک به خانواده زندانیان در حوزههای تحصیلی و فرهنگی و اشتغال خانگی کوچک نیز برای حمایت از خانوارهایی که سرپرست آنها به دلیل ارتکاب جرائم غیرعمد در زندان است صورت گرفته است.